Het belang van een keuring

Als u gaat duiken dan wordt uw lichaam blootgesteld aan verhoogde drukken, dit heeft gevolgen voor het lichaam. Een duikmedische keuring is dan ook vooral een druk gerelateerde keuring. allerlei orgaansystemen, bestaande medische aandoeningen en medicijngebruik. Mijn doelstelling is om iedereen optimaal en persoonlijk te adviseren, juist ook bij een bestaande medische aandoening of bij het gebruik van medicijnen.

Veel duikers laten zich keuren omdat het moet, moeten is dan van de vereniging uit, of ivm een duikreis naar het buitenland, of bij start van een cursus, of als advies van de ziektekostenverzekeraar.

Ik krijg heel vaak de vraag of het verplicht is, volgens de wet is het niet verplicht.

Het is wel verstandig, helemaal als je nog nooit gedoken hebt. Met de tips die je van mij krijgt heb je als beginnend duiker meteen al een voorsprong waar je je hele duikcarrière plezier van houdt. Daarnaast is juist voor mensen die ‘een vlekje hebben’ een duikmedische keuring van groot belang; helaas staat ‘bestaande medische aandoeningen’ op de 2e plaats als oorzaak van dodelijke duikongevallen. En met tips, aanpassingen en overleg, eventueel met je behandelaar, zie je dat bijna altijd duiken toch mogelijk blijkt. Kijk anders nog even bij blog/reacties.